Alarm ve Güvenlik Kamerası Sisteminin Önemi

Teknolojinin gelişimi hayatımızın her alanını etkilemeye ve değiştirmeye devam ediyor. Bu gelişim ve değişimler ile birlikte kendini sürekli olarak yenileyen alanlardan biri de alarm ve güvenlik kamerası sistemleridir. Geleneksel güvenlik çözümlerinin artık istenilen verimi vermemesi ve yaşanan istenmeyen durumlar sonucunda bunların yerini hızla elektronik güvenlik sistemleri almaktadır.

 

Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan güvenlik sorununu aşma noktasında karşımıza birçok farklı teknolojik seçenek çıkmaktadır. Bunların içerisinde en çok talep gören ve güven veren çözüm şüphesiz ki kamera sistemleridir. İster iş yeriniz ister eviniz olsun; her türlü ortamda çevre şartlarına karşı dayanıklı ve güvenli çözüm üreten kamera sistemleri, uygun fiyatları ve kaliteli yapıları ile uzun ömürlü bir kullanım sağlayarak can ve mal güvenliğinizi korumaktadırlar.

İnsanların mal ve maddi aksamlara yönelik güvenilirliğini arttırmalarında kamera sistemlerinin yeri büyüktür. Buna yönelik zafiyet giderici özelliği ile birlikte bu tür sistemlerin daha işlevsel çalışması birçok sorunun önüne geçilebilinmesini de sağlıyor. Bu tür güvenlik sistemleri ev, işyeri, depo, apartman, site kurum veya kuruluşlar gibi daha birçok mekan veya alanda kullanılabilir özellikleri taşıyor.

Güvenlik adı altında 7 gün 24 saat aralıksız kayıt alabilen ve aynı zamanda sesli kayıt alabilme özelliklerine de sahip olan bu cihazlar son dönemlerde rağbete uğruyor. Kamera sistemleri genel kapsamda görüş mesafesi ve diğer özellikleri ile birbirinden farklı olarak çalışmaktadır. Ek olarak merkezi bir monitör ile kontrol altına alınan bir sistem olmaktadır. Genel ve standart kapsamda da bulunmak üzere 4 farklı kamera ile oluşan bu sistem, 1 adet DVR adı verilen kayıt cihazı olarak bütünleşmektedir. Güvenlik kamerası seçerken türü son derece önemli bir etkiye sahiptir.  Her bir kamera türünün güçlü ve zayıf yönleri, avantajları ve olumsuz yönleri vardır. Bu yüzden bilinçli bir seçim yapmak ve en seçimi yapmak için kamera türlerini karşılaştırmanız önerilir.

 

2-) Dome Güvenlik Kamerası

Dome kameranın küçük, siyah küre tasarımı, bullet kameraya kıyasla daha iyi bir görüş alanı sunar ve daha estetik bir tasarıma sahiptir. Duvara veya tavana monte edilebilir.. Daha az dikkat çekmesi yönünden idealdir, kameraların göze batmadığı bir güvenlik kamera sistemi arıyorsanız, dome kamera modelleri ideal bir seçenek olabilir.

3-) Taret Güvenlik Kamerası

Taret kamera modelleri, her seferinde kamerayı yeniden kurmadan, görüş alanını tam olarak yönlendirebilmeniz için bir soket bağlantısı içerir. Taret kameraların bazıları dome tipi kameralara benzer, ancak ikisini ayırt etmek oldukça kolaydır. Lens ve IR LED’leri muhafazadaki camın önünde duruyorsa taret kameradır.

4-) PTZ Güvenlik Kamerası

PTZ güvenlik kameraları hareket kabiliyetleriyle dikkat çeler ve çok yönlü kameralardır. Bir kişiyi veya bir arabayı takip edebilir veya tek bir donanım parçasıyla çok daha kapsamlı bir görüş alanı sağlamak için farklı yönelim için programlanabilirler. Ayrıca yüzleri veya plakaları gerçek zamanlı olarak yakınlaştırabilir ve odaklayabilirler.

5-) Fisheye (Balıkgözü) Güvenlik Kamerası

Fisheye balıkgözü kameralar geniş bir görüş alanına konsantre bir görünüm kazandırır. Detayların genel resim kadar önemli olmadığı bir otopark veya depo için ideal kameralardır. Çözünürlükteki eksikliğini, görüş alanındaki yüksek görüntüleme ile telafi eder.

6-) Çok Mercekli (Multi Sensör) Güvenlik Kamerası

Bir balıkgözü lensinin görüş alanını arıyor ama görüntü bozulmasını istemiyorsanız, çok lensli bir kamera tercih edebilirsiniz. Bu tür panoramik kamera modelleri, 360 derecelik bir görüş alanı yakalamak için birden fazla lens ve resim kanalı kullanır. Kanalları video akışında birleştirmek içinse görüntü işleme yazılımı kullanılır. Çoklu mercekli kameralar, düşük ışık veya kızıl ötesi için daha iyidir. Birkaç kamera aynı noktayı hedefleyebilir ve farklı frekanslardaki örtüşen video akışlarını yakalayabilirsiniz. Ek olarak, herhangi bir lensin hasar görmesi veya tıkanması durumunda, kamera yayın yapmaya devam edecektir.